Összeverekedtek a debreceni menekülttábor lakói

Vágólapra másolva!
Menekültek egy csoportja verekedett össze szerdán kora délután a debreceni menekülttáborban, több embert előállítottak a rendőrök - közölte Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője.
Vágólapra másolva!

A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök fékezték meg az afgán és a szomáliai állampolgárok közötti verekedést. Egy szomáliai nőt hivatalos személy elleni erőszak miatt előállítottak, mert a verekedéshez használt eszközök lefoglalása során rátámadt a rendőr járőrre.

A rendőrök léceket, késeket, alumínium ablakpárkányból készített kardot foglaltak le a helyszínen, s hat szomáliai és egy afgán férfit előállítottak. Közülük öten a fejükön és a karjukon kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek. Az ügyben csoportos garázdaság miatt indul eljárás.

A hivatalvezető közölte, hogy a rendőrség az incidens óta folyamatosan a helyszínen tartózkodott, mivel a felfokozott hangulat miatt előfordultak kisebb-nagyobb összezördülések. Ezek során mintegy húszan ismét összeverekedtek, miközben egy iraki állampolgár az intézkedő rendőrt lábon rúgta.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt előállították, s ugyancsak bevittek a rendőrségre egy libanoni és egy palesztin menekültet szintén garázdaság bűntette miatt.

Az esti órákra a helyzet rendeződött, de a menekülttábor közvetlen környezetében fokozott járőrszolgálatot lát el a rendőrség.