Vágólapra másolva!
Gyorsan leapadt a Tisza felső szakasza, az ár levonulásával a Hernád egy szakaszát kivéve mindenütt megszűnt a harmadfokú készültség. Az első- és másodfokú készültség azért még érvényben van, összesen 678 kilométer hosszú folyószakaszon.
Vágólapra másolva!

A Hernád 11 kilométeres szakaszának kivételével mindenütt megszűnt a harmadfokú készültség a Tiszán és mellékfolyóin - közölte a csütörtök reggeli adatok alapján Magyarics András, az Országos Műszaki Irányító Törzs ügyeletese. Összesen 678 kilométeren van árvízvédelmi készültség, melyből 215 kilométeren másodfokú, 452 kilométeren elsőfokú a védekezés, és csökken a vízállás a Tisza egész vízgyűjtő területén - mondta az ügyeletes.

Az ügyeletes beszámolója szerint a Tisza felső szakaszáról levonulóban van az árhullám, és Tokaj közelében, a Bodrog torkolatától nem messze várható majd tetőzés. A Szamoson megszűnt a készültség az éjszaka folyamán, az elsőfokú készültség a Kiskörei tározó felső határáig tart.

Magyarics András elmondta: annak következtében, hogy az elmúlt egy-két napon csak jelentéktelen csapadék esett és a meteorológia előrejelzés szerint a következő hat-nyolc napon nem várható csapadék, az árhullám nyugodt levonulására lehet számítani.