Beismerték gyerekük megölését a szombathelyi szülők

Vágólapra másolva!
Beismerő vallomást tett az a szombathelyi házaspár, akik megölték gyermeküket, majd maguk is megpróbáltak öngyilkosok lenni. A kisfiúnak gyógyszert adtak be, de mivel ettől nem halt meg, megfojtották egy párnával. A szülőket, akik azzal magyarázták tettüket, hogy nagy összegű kölcsönt vettek fel, amelyet nem tudtak törleszteni, előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!

A Szombathelyi Városi Bíróság pénteken elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését annak a két szülőnek, akik kedden megölték egyéves kisfiukat, majd maguk is megpróbáltak öngyilkosok lenni. Tettükre akkor derült fény, amikor az apa kivetette magát a második emeleti lakásuk ablakából, és a helyszínre kiérkező rendőrök megtalálták a begyógyszerezett feleséget és a halott kisfiút.

A rendőrség mindkét szülőt többször kihallgatta, amelynek során beismerő vallomást tettek - áll a Vas megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. E szerint a szülők elmondták, hogy nagy összegű kölcsönöket vettek fel, melyeket nem tudtak törleszteni, és nem akarták, hogy emiatt gyermeküket elvegyék tőlük. Kilátástalannak ítélt helyzetük miatt úgy döntöttek, hogy megölik gyermeküket, majd ezt követően öngyilkosságot követnek el. Az erről szóló búcsúlevelet a nő írta meg.

Július 28-án hétfőn, a reggeli órákban, előzetes megállapodásuknak megfelelően több különböző gyógyszert kevertek össze, majd azt megitatták a kisfiúval. Mivel a gyermek ettől nem halt meg, ezért párnával fojtották meg. Ezután mindketten nagy mennyiségű gyógyszert vettek be, amitől eszméletüket vesztették - áll a rendőrségi közleményben. Később az apa magához tért, és még bódult állapotban kiugrott az ablakon.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a kisfiú már 12 órája halott volt. A szülőket kórházba szállították, az anya arcsérülést, az apa combnyaktörést és kézsérülést szenvedett, még kedd éjszaka megműtötték. Csütörtökre mindkettőjük állapota javult, így ki tudták őket hallgatni.