Meghibásodott a pót-mentőhelikopter

Vágólapra másolva!
Két autó ütközött szombaton reggel nem sokkal 8 óra után az M3-as autópálya 15-ös kilométerénél, a balesetben két ember könnyebben megsérült. A balesethez kihívott mentőhelikopter, mely a csütörtökön lezuhant gépet pótolni érkezett Magyarországra, felszállás előtt meghibásodott.  Jelentős torlódás alakult ki az autópályán, amely a szokásosnál is zsúfoltabb volt szombaton reggel a Forma-1 Magyar Nagydíj miatt.
Vágólapra másolva!

Üzembiztosnak minősítették azt a mentőhelikoptert, amely egy szombat reggeli mentés során meghibásodott - közölte az Országos Mentőszolgálat szombaton délután. Az OMSZ közleménye szerint a hibát az észlelésétől számítva egy órán belül elhárították, a légi jármű a Légimentő Kht. és a helyszínre érkezett osztrák szakértők egybehangzó megállapítása szerint üzembiztos, így folytatja a munkát.

A csütörtöki, halálos áldozatot is követelő helikopterbaleset után tegnap Magyarországra érkezett új mentőhelikoptert szombat délelőtt az M3-as autópályára riasztották egy árokba borult gépkocsi balesetéhez. A baleset könnyű sérültjeit mentőkocsival szállították kórházba, a helikopter segítségére nem volt szükség. A helikopter felszállás előtti indításakor a légi jármű egyik hajtóműve nem indult, így egy ideig nem tudott felszállni.

Az eddigi információk szerint a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között csütörtökön lezuhant helikopter balesetét is az okozta, hogy a gép mindkét hajtóműve leállt. A balesetben akkor egy ember meghalt, hárman megsérültek.

A szombati balesetről a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtó ügyeletese elmondta: az egyik személyautó a belső sávban haladt, mikor a külső sávból egy másik autó sofőrje nem elég körültekintően a belső sávba akart áttérni. Az autó vezetője, mikor észrevette, hogy egy másik jármű halad a belső sávban, hirtelen jobbra rántotta a kormányt, és az árokba hajtott.

A balesetet szenvedett autóban öt angol állampolgárságú ember utazott a Forma-1 Magyar Nagydíjra, közülük ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Őket kórházba szállították, a többieket a helyszínen látták el.