Tömegverekedés tört ki sírrongálók miatt Békésben

Vágólapra másolva!
Tömegverekedés tört ki egy Békés megyei településen a temetőben. Egy gyászoló család hozzátartozója sírjának megrongálásával egy - meg nem nevezett - helyi csoportot okolt. Közülük négy embert megvertek, egyiküknek eltört az orra. Határőrök, rendőrök csak együttes erővel tudták leállítani a verekedést.
Vágólapra másolva!

Egy sírrongálás miatt tört ki tömegverekedés egy család és a helyi önvédelmi szervezet tagjai között kedd este a Békés megyei Lőkösházán. A verekedésben négy ember sérült meg, az indulatokat a rendőrök, a határrendészeti kirendeltségek és a bevetési szolgálat munkatársai csak együtt tudták megfékezni.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szombati Andrea közölte: kora este a temető előtt egy nagyobb, hangoskodó csoport gyűlt össze, mert elhunyt családtagjuk sírját valaki megrongálta. A hozzátartozók a helyi önvédelmi szervezet tagjait tették felelőssé a rongálásért, mondván, nem vigyáztak kellően a temető rendjére - mondta Vargáné Szombati Andrea.

A szóváltás közben a meg nem nevezett szervezet tagjai közül négy embert bántalmaztak, egyikük nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést, a másik három megtámadott pedig könnyű sérülést szenvedett.

Az indulatokat több kapitányság, a határrendészeti kirendeltségek és a bevetési szolgálat munkatársai közös erővel fékezték meg. A gyulai rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást. A rendőrség megkezdte a tanúk kihallgatását, a történtek részleteiről későbbre ígért tájékoztatást.