Bikacsökkel verte el haragosát a szemelyi polgármester

Vágólapra másolva!
Bikacsökkel verte el ellenlábasát egy Baranya megyei falu, Szemely polgármestere - egy helyi lap beszámolója szerint. A rendőrség megerősítette, hogy érkezett hozzájuk feljelentés egy állítólagos verésről. A Baranya Megyei Online szerint a polgármester nem tagadta a történteket, amelyeket elintézett azzal, hogy "elpüföltem, ennyi".
Vágólapra másolva!

Bikacsökkel verte meg egy Baranya megyei falu polgármestere, Kovács Pál egyik ellenlábasát, a községi internetes újság szerkesztőjét - írja a Baranya Megyei Online, amely képet is közöl a megsérült férfiról, akinek hasán hosszú ütésnyom éktelenkedik. A megyei rendőr-főkapitányságon az [origo]-nak megerősítették, hogy egy férfi feljelentést tett, mert állítása szerint a szemelyi polgármester bántalmazta, de az esetről egyéb részletet nem közöltek.

A Baranya Megyei Online szerint a konfliktus közvetlen előzménye az volt, hogy a polgármester magához hivatta Komor Lászlót, aki a falu internetes portálját szerkeszti. A megsérült férfi azt állítja a lap szerint, hogy amikor megérkezett, a polgármester a háta mögül elővette a nála levő bikacsököt, és megütötte vele, miközben kiabált.

Komor László szerint a polgármester a fórumra beírt hozzászólásokat emlegette, melyek őt bírálták: az egyik hozzászóló "Szemely királyának" nevezte a polgármestert, akinek "derogál összekenni a terepjárója kerekét". A történethez tartozik, hogy a megvert férfi a honlapra érkezett hozzászólásokból kinyomtatott egy válogatást, és eljuttatta azoknak a falusiaknak, akik nem használják az internetet, és ezzel feldühítette a polgármestert - írja a Baranya Megyei Online.

A polgármester, Kovács Pál nem tagadta a történteket. A lapnak annyit mondott: "Több mint öt-hat éve mérhetetlenül sérteget, lejárat, és elpüföltem. Ennyi".

Komor László az eset után kihívta a rendőrséget, és feljelentést tett. A rendőrség egyelőre súlyos testi sértés bűntette miatt nyomoz, de a gyanút később enyhébb bűncselekményre változtathatják, ha kiderül, hogy Komor László sérülése nem komoly. A bikacsökös támadás minősítésétől függ az is, hogy a polgármestert megbüntetik-e, és ha igen, milyen ítélet vár rá - mondta az [origo]-nak a Baranya megyei rendőrség illetékese.

A közigazgatási hivatal területi vezetője, dr. Bércesi Ferenc a Baranya Megyei Online-nak azt mondta: ha megállapítják, hogy a polgármester bűncselekményt követett el, és ezt a bíróság jogerősen kimondja ítéletében, akkor polgármesteri státusza automatikusan megszűnik. Azt azonban mindenképpen be kell bizonyítani, hogy a cselekményt polgármesteri minőségében és nem magánemberként követte el.