Lajtos kocsi hozza a vizet két budai kerületben

Vágólapra másolva!
Nem lesz vezetékes víz pénteken napközben a főváros XI. és a XII. kerületének egyes részein, mert a Fővárosi Vízművek rekonstrukciós munkálatokat végez a budapesti Hegyalja úton. Így péntek 8 órától éjfélig a vízművek három lajtos kocsi és több ezer zacskós víz segítségével biztosítja az ivóvizet az érintett területen lakók számára.
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a fővárosban a Hegyalja úton folyó vízcső-rekonstrukciós munkálatok: augusztus 8-án, pénteken kötik össze a már felújított és a még felújításra váró vezetékeket - közölte a Fővárosi Vízművek. A munka egész napos, reggel 8 órától éjfélig tartó vízhiányt okoz a XI. és XII. kerület egyes részein, amelyek az érintett vezetékeken keresztül kapják az ivóvizet - tették hozzá.

Ezért pénteken három lajtos kocsi, illetve 10 ezer darab fél literes kiszerelésű, frissen csomagolt zacskós víz segítségével biztosítja az ivóvizet az érintett terület lakóinak.

Az érintett területek a vízművek közleménye szerint a következők: Gulyás köz - Beregszász út - Beregszász köz - Előpatak utca -Pannonhalmi út - Brassó utca - Ugron Gábor utca - Olt utca -Dayka Gábor utca - Liptói utca -Németvölgyi út - Érdi út - Zajzon utca -Tömös utca - Botfalu köz - Eper utca által határolt területek.

A Fővárosi Vízművek azért erre a napra időzítette a munkálatokat, mert - mint írják - az iskolaszünet, a közeledő hétvége, illetve az előre prognosztizált lehűlés következtében ekkor jelentheti a vízhiány a legkisebb kényelmetlenséget a fogyasztóknak.