Őrizetben a gyereket cserbenhagyó gázoló

2008.08.08. 11:10

Egy huszonéves férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy elgázolt egy hatéves kisfiút Kerekegyháza külterületén, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A gyerek életét nem tudták megmenteni. A férfi nem ismerte el, hogy ő követte volna el a bűncselekményt.

Őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta a halálos gyermekbalesetet csütörtökön Kerekegyházán - közölte a rendőrség pénteken. A férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és megtagadta a vallomást; de a rendőrség kezdeményezni fogja előzetes letartóztatását - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
   
Csütörtökön délután öt után, Kerekegyháza külterületén ütötték el a hatéves ózdi kisfiút. A gyerek a kerékpárját tartva ott állt az egyik dűlőúton, amikor egy mezőgazdasági vontatóból és az ahhoz kapcsolt két, szalmabálákkal megrakott pótkocsiból álló járműszerelvény hátsó részével elgázolta. A vezető megállás, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A balesetben a fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben életét vesztette.
    
A gyereket a baleset helyszínéről a szülők vitték a kerekegyházi orvosi rendelőbe, ahol az orvos azonnal hívta a rohammentőt, de a gyereket már nem tudták újraéleszteni. Mihályné Bornemisza Eleonóra közlése szerint az orvosi rendelőnél csütörtökön többen összegyűltek, ezért "a megfelelő számú rendőri erő vonult ki a helyszínre". A szóvivő hozzátette: egész éjszaka zajlottak és jelenleg is folynak a meghallgatások, mert több kérdés még nem tisztázott a balesettel kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK