Előzetesben az emberrablással vádolt vendéglátósok

2008.08.11. 8:16

Elrendelték annak a három férfinak az előzetes letartóztatásba helyezését, akik egy belvárosi szórakozóhelyen pár üveg sörért 445 ezer forintot kértek néhány svéd turistától. Mivel a vendégek nem akartak fizetni, egyik társukat fogva tartották, amíg a többiek pénzt vettek fel egy automatából - írja a Népszabadság.

A bíróság elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akik egy belvárosi bár alkalmazottjaiként 445 ezer forintot fizettettek ki augusztus 2-án svéd turistákkal négy sörért, néhány pohár borért - írja a Népszabadság. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a szórakozóhely nevét.

A vendégek túlzásnak tartották a közel félmilliós számlát, ezért nem akarták kifizetni. Ekkor azonban a személyzet tagjai közül négyen-öten közrefogták őket, és értésükre adták: a közelben van egy bankautomata, elkísérik őket, ha nincs náluk elegendő készpénz. Míg a két turista pénzt vett fel, társukat fogva tartották a bárban. Csak azután engedték el, miután barátai kifizették a számlát.

Korábban már többször előfordultak ehhez hasonló túlszámlázások: megtörtént, hogy egymillió forintot kértek egy kisebb vacsoráért, több tízezret egy kóláért vagy borért. A hatóságok az esetek többségében azonban csak árdrágításért indítottak eljárást vendéglátósok ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az ügyészség és a letartóztatásukat elrendelő bíró azonban egyöntetűen úgy ítélik meg az esetet, hogy a svédeket túszul ejtették a bárban, azaz: emberrablás áldozatai lettek. Fogva tartóik tettüket bűnszövetségben követték el. A Büntető Törvénykönyv szerint ez két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetgető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK