Lopják és eszik a döghúst Kunmadarason

Vágólapra másolva!
Rendszeresen lopják a döghúst Kunmadaras határában a környékbeli szegények, akik megeszik a zsákmányt - írja az Új Néplap.  Az önkormányzat tud a jelenségről, de a dögtároló folyamatos őrzésére nincs pénze.
Vágólapra másolva!

Éjszakánként rendszeresen lopják az állattetemeket a Kunmadaras határában lévő dögtárolóból - írja az Új Néplap szerdai száma. Az újság szerint a rászorulók "pillanatok alatt feldarabolják, kibelezik a döglött sertést, juhot, majd az így szerzett húst hazaviszik".

A problémáról az önkormányzat is tud az újság szerint, keresik a megoldást. Arra, hogy folyamatosan őrizzék a konténert, nincs pénz.

Korábban lelakatolták a község szélétől 1,5 kilométerre, a szennyvíztelep szomszédságába lerakott konténert, de egy illetékes szerint volt olyan nap, hogy háromszor cseréltek lakatot, mert állandóan feltörték. A konténert heti két alkalommal szállíttatják el, ez évi ötmillióba kerül.

Ha valaki a konténerből elviszi a húst, az szabálysértést követ el. Ha tetten érik (erre nem volt példa), maximum 50 ezer forintra büntethető. Amíg nincs pénz az őrzésre, addig a hangosbemondóban és a hirdetőtáblákon tudják figyelmeztetni a lakosokat a kunmadarasiak a döglött hús fogyasztásának a veszélyeire.