Az SZDSZ nélkül nyomná át a költségvetést Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ nélkül is többséget szerezhet a parlamentben a kormányzat költségvetési terve - írja a Népszabadság szocialista forrásokra hivatkozva. A lap szerint jelenleg ezt a forgatókönyvet tartják a legvalószínűbbnek az MSZP vezetésében és a miniszterelnöki kabinetben. Gyurcsány Ferenc mindenestre augusztus 25-én előáll a Fodor Gábor szabad demokrata pártelnök által szorgalmazott stratégiai koncepcióval.
Vágólapra másolva!

A szabad demokraták távol maradása esetén is átvihető a parlamenten a költségvetés a kormányzati adóelképzelésekkel együtt - a Népszabadság információi szerint ezzel a forgatókönyvvel számol a miniszterelnöki kabinet és az MSZP vezetése. A lap szerint jelenleg nincs egyeztetés a költségvetésről a két, nemrég még együtt kormányzó párt között.

A Népszabadság úgy tudja, egy belső használatú menetrend szerint a következő két évről szóló "kormányzati stratégiai koncepciót" augusztus 25-én, illetve a parlament őszi ülésszakának első szeptemberi munkanapján ismerteti majd Gyurcsány Ferenc. A lap emlékeztetett az ezzel kapcsolatos, korábban kiszivárgott hírekre: a szocialisták a járulékok csökkentésében, illetve a vállalatok különadójának mérséklésében gondolkodnak.

A leendő kormányzati stratégia tartalma azért különösen érdekes, mert Fodor Gábor tavasszal megválasztott SZDSZ-elnök ettől tette függővé, hogy pártja támogatja-e a kisebbségi szocialista kormányt, és annak költségvetési elképzeléseit. A szabad demokraták egykulcsos személyi jövedelemadót, és más adócsökkentést szeretnének elérni.