Nyolc drogterjesztőt fogtak el a Szigeten

Vágólapra másolva!
Eddig nyolc kábítószer-terjesztőt fogtak el a Szigeten, a fesztiválon péntekig 130 kisebb súlyú bűncselekmény történt - jelentette be Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya pénteken. Draskovics Tibor szakminiszter szerint megnyugtató a biztonsági helyzet a rendezvényen, ahol brit fesztiválrendőrök is vigyázzák a rendet.
Vágólapra másolva!

Eddig 130 bűncselekmény történt, nagyon komoly azonban nem volt. A legtöbb esetben sátrakat fosztottak ki. Eddig nyolc kábítószer-terjesztőt fogtak el a rendőrök. A fesztivál környékén is a tavalyinál kevesebb bűncselekmény történt eddig: három autót loptak el és kettőt törtek fel. Tavaly ennek többszöröse volt - mondta Tóth Gábor.

Draskovics Tibor rendészeti miniszter szigeti látogatásán azt nyilatkozta: az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek, a biztonsági helyzet megnyugtató. Profi biztonsági cég és tapasztalt rendőrcsapat vigyázz a rendre - tette hozzá.

A résztvevők nagy számához és a körülményekhez képest csekély súlyú jogsértések - és azok sem túl nagy számban - fordulnak elő. Sajnos kábítószer-fogyasztásra is vannak jelek, ez nem jó, de adott körülmények között természetesnek kell venni - mondta a szakminiszter.

Naponta 120 rendőr teljesít szolgálatot a Szigeten. Az egyenruhás rendőrök mellett több mint ötven civil ruhás nyomozó is jelen van. Egyebek mellett brit, francia, holland rendőrök is dolgoznak a fesztiválon, de érkeztek a környező országokból is.

A britek két "fesztiválrendőrt" delegáltak a Szigetre: az egyenruhások az angliai Glastonbury fesztiválon is rendszeresen szolgálatot teljesítenek.