Kilyukadt cső miatt nincs gáz a siófoki Ezüstparton

Vágólapra másolva!
Kilyukadt egy gázcső, emiatt lezárták a gázt a siófoki Ezüstparton. Összesen több mint ezer lakásban, hat szállodában és több mint 700 nyaralóban nem volt gáz. A szolgáltatást délutánra állították teljesen helyre.
Vágólapra másolva!

Hat szállodában és több mint ezer lakásban nem volt gáz Siófokon, mert kilyukadt egy 200 milliméteres gázvezeték az Ezüstparton vasárnap hajnalban. Délelőttre a szolgáltatás nagy részét már helyreállították, már csak 30 lakás volt gáz nélkül, az üzemzavart délutánra számolták fel teljesen.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint összesen 1114 épületben - közte hat szállodában és egy közintézményben - szünetelt a szolgáltatás vasárnap reggel.

A vezetékből szivárgó gázt hajnali 3 órakor észlelték, a helyszínre érkező vegyi felderítő csoport folyamatosan mérte a levegőben a gáz koncentrációját, de nem tapasztalt olyan értéket, ami indokolná a lakosság kitelepítését.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a gázszivárgás miatt az Erkel Ferenc utca - Balaton - Vitorlás utca - Zichy utca - Vas utca által határolt területen szünetelt a gázszolgáltatás. A gázszünet által érintett területen 1114 épület van, ebből 376 lakóépület, egy közintézmény, hat szálloda és 731 nyaraló.