Egyelőre semmilyen megkeresés nem érkezett az MSZP-től egy újabb Gyurcsány-Fodor találkozóval kapcsolatban - állította kedden az SZDSZ. A szabad demokraták elnöke június 24-én már találkozott a kormányfővel, Fodor Gábor akkor közölte, cselekvési programot kér Gyurcsány Ferenctől.

Az SZDSZ egyelőre sem a kormánytól, sem a szocialista párttól nem kapott semmilyen hivatalos felkérést egy újabb Gyurcsány-Fodor találkozóval kapcsolatban - közölte a szabad demokraták sajtóosztálya.

Tagadták azokat a híreket, amelyek szerint megegyezés született volna arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke augusztus 25-én találkozik egymással. Sajtóinformációk szerint ezen a napon mutatja be a kormányfő a Fodor Gábor által korábban kért cselekvési tervet.

Az SZDSZ elnöke június 24-én már találkozott a miniszterelnökkel. A közel két órás megbeszélés végén tartott sajtótájékoztatón a kormányfő azt mondta, megállapodtak, hogy a tárgyalások két lépcsőben zajlanak: nyáron a következő két évre vonatkozó kormányzati politikai stratégia fő irányairól tárgyalnak a párt vezetői, majd ezeket a szakpolitikusok törvényhozási kezdeményezésekre váltják.

Fodor Gábor ugyanekkor bejelentette, hogy cselekvési programot kért a kormányfőtől és az SZDSZ ennek megismerése után dönti el, tudja-e támogatni azt. A pártelnök akkor azt mondta, ha a program nem elfogadható az SZDSZ számára, akkor kerülhet szóba a szakértői kormány és az előrehozott választások kérdése.