Lángol az erdő Kiskunhalas mellett

Vágólapra másolva!
Kigyulladt az erdő Kiskunhalas közelében. A lángok lakott tanyákat is fenyegetnek, egy autóutat pedig le kellett zárni, mert elborította a füst. Több embert ki kellett menekíteni a közeli tanyákból.
Vágólapra másolva!

Erdőtűz pusztít Kiskunhalas és Zsana között. Az ötös, kiemelt fokozatú tűz lakott tanyákat is veszélyeztet - közölte a katasztrófavédelem. Bács-Kiskun megye több településéről és Szegedről is érkeztek tűzoltók a Kiskunhalastól nyolc kilométerre keletkezett tűzhöz - mondta Bálint Béla, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes tisztje.

Több tanyáról ki kellett menekíteni az embereket - közölte a katasztrófavédők szóvivője, Dobson Tibor. Pontosan még nem tudni, hány tanyáról kellett kitelepíteni a lakosokat. A kitelepítésben a rendőrség is részt vett.

A két érintett települést összekötő 5408-as számú utat lezárták - közölte a rendőrség. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Nyíkos Tamás szerint erre azért volt szükség, mert az út mindkét oldalán ég a növényzet, és erős füst terjeng.