Ne villogj a mobillal - inti a diákokat a rendőrség

Vágólapra másolva!
Három jótanáccsal látja el a rendőrség a diákokat a tanévkezdés alkalmából: közlekedj okosan, ne villogj a mobiloddal, mondj nemet a drogra.
Vágólapra másolva!

Óvatosan közlekedjenek, hagyják otthon értékeiket és tartsák szem előtt a kábítószer jelentette veszélyeket - erre figyelmeztette a diákokat a tanévkezdés közeledtével a rendőrség.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elsősorban a közlekedési szabályok betartására intette a diákokat, de azt is javasolták, hogy lehetőleg ne vigyék magukkal az iskolába mobiltelefonjaikat, mp3-lejátszóikat, és a tömegközlekedési eszközökön figyeljenek táskájukra, az abban lévő értékekre.

Azt kérik a diákoktól, hogy ha valakinek ismeretlen eredetű, alakú, formájú tablettát, port vagy gyanús édességet ajánlanak kipróbálásra, azonnal szóljanak egy ismerős felnőttnek.

Büntetendő cselekményt követ el az, aki veszélyezteti mások testi épségét, elveszi mások értékeit, vagy rongál, ráadásul a rongálással okozott kárt a tulajdonos megtéríttetheti - figyelmeztettek a rendőrök, egyúttal emlékeztettek a telefonszámokra, amelyeken segítséget kérhetnek a diákok: a rendőrség a 107-es, a segélyhívó a 112-es számon érhető el.