Nem ünnepel Kósával a debreceni MSZP

Vágólapra másolva!
Nem vesznek részt a debreceni szocialisták azokon a városi ünnepeken, amelyeket szerintük fideszes pártgyűléssé silányít Kósa Lajos polgármester. Sőt, a "jól ismert ünnepi Kósa-magánszámok" miatt már az idei augusztus 20-i megemlékezésre sem ment el az MSZP debreceni szervezete. A polgármester itt elhangzott beszédét azért kifogásolják, mert ebben szerintük védte a Magyar Gárdát.
Vágólapra másolva!

"Az MSZP debreceni városi szervezete minden olyan városi megemlékezésről, koszorúzásról távol marad, amelyet Kósa Lajos polgármester a fideszes kampánygyűlések színvonalára silányít le a Magyar Gárda társulatának aktív közreműködésével" - közölte Zsiros Zsolt pártelnök és Varga Zoltán városi alelnök. Szerintük ugyanis Kósa Lajos az augusztus 20-i ünnepet a "Fidesz aktuálpolitikai üzeneteinek sulykolására" használta fel.

A párt helyi vezetői pénteken azt is kifogásolták, hogy a polgármester a Szent István-domborműnél elmondott beszédében felmentést adott azoknak a politikusoknak, akik nyíltan azonosulnak a Magyar Gárdával.

Szerintük Kósa összefogásról beszél, miközben ő maga minden állami ünnepet, megemlékezést bojkottál, a hivatalos városi ünnepeket pedig a pártpolitikai gyűlések színvonalára süllyeszti le. Ezért és "az elmúlt évekből már jól ismert ünnepi Kósa-magánszámok miatt maradt távol az MSZP debreceni szervezete idén az augusztus 20-ai városi ünnepségekről" - közölte Zsiros Zsolt.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke ünnepi beszédében összefogásra és az állam megerősítésére szólított fel, mert a mai magyar állam nem látja el alapfeladatait, nem segít az embereknek. "Ma a magyar állam a szemünk láttára esik szét, válik funkciótlanná" - mondta a polgármester, aki hozzátette: "Aki a Magyar Gárdát hívja segítségül, nem őrült, csak kétségbeesett, mert a magyar államtól nem kap segítséget."