Gumimatraccal próbált átkelni a Balatonon két fiú

2008.08.23. 11:38

Egy gumimatracon próbált átkelni a Balatonon egy 18 éves ikerpár péntek éjszaka. A fiúk egy horgásznak köszönhetik az életüket, aki meghallotta a kiabálásukat és értesítette a vízimentőket.

Egy horgásznak köszönheti az életét egy 18 éves fiú ikerpár, akiket szombaton hajnalban mentettek ki a Balatonból, miután még péntek este egy gumimatracon próbáltak meg átkelni Balatonboglárról az északi partra - mondta az MTI-nek Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Az ikerpár meg akarta spórolni a vonatutat, ezért pakolta fel két sporttáskáját és hátizsákját egy matracra, és indult el a Balaton északi partja felé, kézzel evezve, péntek este 9 óra után. A vízi mentőket hajnali három órakor riasztotta egy horgász azzal, hogy segélykiáltásokat hall a víz felől, Révfülöp közelében.

A fiúkat hajnali 3 óra 20-kor sikerült megtalálni, egy kilométerre Révfülöp partjaitól, teljesen kimerült állapotban, szétázott felszereléssel. Ha nem lett volna szélcsend, valószínűleg nem hallhatta volna meg senki a segélykiáltásukat, így is több mint hat órát töltöttek a vízen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK