Újra járnak a vonatok a Keleti pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Nem találtak bombát a tűzszerészek vasárnap a Keleti pályaudvaron, újra járnak a vonatok. A bombariadó alatt az utasoknak el kellett hagynia a területet. A MÁV szerint várhatóan a teljes menetrend szerinti közlekedés elővárosi vonatoknál a délutáni, a távolsági vonatoknál csak az éjszakai órákra áll helyre.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal fél egy előtt újraindult a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron - közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. A pályaudvart délelőtt bombariadó miatt ürítették ki, kiterelték az utasokat, kihúzták a szerelvényeket a külső tároló vágányokra. A tűzszerészek nem találtak bombát.

A terület átvizsgálása alatt az érkező vonatok közül az elővárosi helyi személyvonatok Kőbánya felső illetve Rákos állomásról fordultak vissza Hatvan illetve Újszász - Szolnok irányába. Az érkező távolsági InterCity illetve nemzetközi vonatok szomszédos állomásokon várakoztak az átvizsgálás ideje alatt.

A MÁV közleménye szerint a kiürítés feloldása után folyamatosan állítják helyre a menetrend szerinti közlekedést. Várhatóan az elővárosi vonatok már a délutáni, a távolsági vonatok azonban csak az éjszakai órákban tudnak pontosan indulni és érkezni. A korlátozás közvetlenül mintegy negyven vonat utasait érintette.

Legutóbb csütörtökön volt bombariadó a Keleti pályaudvaron.