Orbán Viktor a vadnyugatról blogol gyerekeinek

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor amerikai útjáról fotós útinaplót készít itthon maradt gyerekeinek. Az oldal nincs titkosítva, bárki megnézheti, hogyan turistáskodik a vadnyugaton a Fidesz-elnök és felesége.
Vágólapra másolva!

"Megérkeztünk Amerikába, kicsit hosszú volt az út, de megérte. Nagy kedvvel fotózzuk a vadnyugatot" - olvasható a "Viktor Amerikában: 2008. aug. 20.-szept. 6." című blog elején. Az elsősorban fotókat és rövid képaláírásokat tartalmazó blogot Orbán Viktor a nagyszülőknél maradt és táborozó gyerekeinek írja.

A Blikk értesülései szerint a blog kezelésére fia, Gáspár tanította meg a politikust. Orbán az első napok indulási nehézségei után rendszeresen tölt fel a fotókat az oldalra. Az blog privát jellegére utalnak az olyan üzenetek, mint "Nagyon hiányoztok, reméljük, minden rendben van otthon". A fotónapló megtekintése ugyanakkor nincs felhasználónévhez és jelszóhoz kötve, így bárki megnézheti, mit csinál Orbán az USA-ban.

A képek többségén Orbán Viktor látható klasszikus turistafotókon, néhányon felesége, Lévai Anikó is feltűnik. A pólós, bermudás Fidesz-elnök ugyanúgy néz ki, mint bármely más turista: az ember a tájban tematika mellett túlsúlyban vannak a turista és a helyiek, valamint a turista nehézségei témakörbe tartozó képek. Az egyik fotón például egy nagy szakállas helyivel áll karöltve, egy másikon tankolási anomáliái láthatók.

A köztudottan futballrajongó Orbánról olyan felvételek is készültek, ahol piros-kékben, az FC Fehérvár színeiben nyom fekvőtámaszokat az aszfalton, egy hegymászós (vélhetően a Sziklás-hegységben készült) képen pedig bicepsze árulkodik jó fizikai kondíciójáról.

A program hivatalos részéből is akad fotó: Orbán és felesége amerikai magyarokkal áll a denveri '56-os emlékműnél Velük az MTI információi szerint a politikus arról egyeztetett, hogyan lehetne jobban hasznosítani Magyarországon azt a tudást - legyen szó tudományos vagy pénzügyi, gazdasági ismeretről -, amely az amerikai magyarok körében fölhalmozódott.

Orbán Viktor az Egyesült Államokban tett látogatásán találkozik Oláh György magyar származású Nobel-díjas kémikussal, Sacramentóban Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót látogatja meg, majd magyar üzletemberekkel folytat megbeszélést. A nyugati partról a keleti Maine államba, a Bush család birtokára utazik tovább, ahol a hét végén találkozik idősebb George Bushsal, aki még tavaly nyáron hívta meg őt Amerikába.