Dávid Ibolya ellenzéki összefogást sürget

Vágólapra másolva!
Az MDF elnöke rövidesen kezdeményezni fogja, hogy az ellenzéki pártok elnökei találkozzanak és egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről - jelentette be Katona Kálmán, az MDF választmányának elnöke. A találkozás célja többek közt konszenzuskeresés a kormány jövő évi költségvetési programjával szemben.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, az MDF elnöke "kérte a választmány hozzájárulását ahhoz, hogy összehívja az ellenzéki pártok elnökeit, hogy értékeljék a helyzetet. (...) így Orbán Viktorhoz, Semjén Zsolthoz és Fodor Gáborhoz fordul" - mondta a választmányi ülés közben tartott sajtótájékoztatón Katona Kálmán, majd megjegyezte: "még tanulnom kell, hogy Fodor Gábor ellenzéki".

Sok olyan közös pont van az adózással és az ország dolgaival kapcsolatban, amelyeket az MDF szerint összhangba lehet hozni - tette hozzá.

A kérdésre - mely szerint az ellenzéki pártelnökök találkozójának összehívását lehet-e úgy értelmezni, hogy a MDF konszenzust próbál keresni a jövő évi költségvetés és adótörvények kapcsán - Katona Kálmán igenlő választ adott. A politikus meggyőződése szerint az ellenzéki pártok együttesen a kormányt olyan intézkedésekre tudják kényszeríteni, amelyekre szerintük szüksége van az országnak.

A választmány megadta a felhatalmazást e találkozó összehívására - közölte a választmány elnöke.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke így már szombaton délután - a választmányi ülést követően - elküldte Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének és Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének azt a levelet, amelyben egyeztetésre hívta a politikusokat.

A levélben az MDF elnöke azt írja: "a magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak".