Autós üldözés után fogták el a réztolvajt

Vágólapra másolva!
Két falun át üldöztek a rendőrök vasárnap egy 39 éves somogyi férfit, aki ellen egy, a közelmúltban elkövetett nagy értékű rézlopás miatt adtak ki elfogatóparancsot. A férfi autóját és környezetét nem kímélve menekült, de végül egy árokban kötött ki.
Vágólapra másolva!

A keresett réztolvajt először a 6-os úton, Daránynál próbálták feltartóztatni, ám ő a rendőrök láttán átugratott egy kisebb hídon, és nagy sebességgel - olykor 150 kilométeres tempóval - kerékpárosokat és autósokat veszélyeztetve menekült.

A rendőrök végig a nyomában voltak az időközben kilyukadt kerékkel, felnin futó járműnek, megelőzni azonban nem tudták. Végül két faluval odébb, Szulok és Homokszentgyörgy között egy árokban ért véget a száguldás, ekkor az autóban ülő férfi rátámadt az őt elfogni próbáló rendőrökre.

A férfi több, nagy értékű fémlopással is kapcsolatba hozható, így a legutóbb - három hete - Kálmáncsa határában történt kétmillió forint értékű rézvezetéklopással. A rendőrök ugyan hamar nyomra akadtak, társait már ki is hallgatták, őt azonban nem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene - közölte Cserti István barcsi rendőrkapitány.

A most elfogott férfi nem ismeretlen a rendőrök előtt, többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, és a jogosítványát is többször bevonták. Most is engedély nélkül vezette az autót.

Ezúttal a lopás mellett közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt is felelnie kell.