Gyomrába rejtette a kokaint a csempész

Vágólapra másolva!
Testüregvizsgálat után kokainra bukkantak egy nigériai férfi gyomrában a Ferihegyi repülőtéren. A gyomorban csempészett kábítószer piaci értéke mintegy másfél millió forint - közölte a Vám- és Pénzügyőrség.
Vágólapra másolva!

Madridból érkezett Budapestre az a nigériai férfi, akinek gyomrában nagy mennyiségű kokaint találtak a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) emberei. A férfi a Ferihegyi repülőtéren a zöld folyodón jelentkezett belépésre. A kérdésre, hogy vámköteles árut tart-e magánál, a nigériai férfi nemet mondott. "Kockázatelemzési szempontok" alapján viszont a vámosok "a test üregeire kiterjedő tételes vámvizsgálat mellett döntöttek" - olvasható a VPOP közleményében.

Az ellenőrzött férfi beleegyezését adta a vizsgálathoz, az elvégzett CT-vizsgálat a férfi testében több idegen testet mutatott ki. A nigériai férfi gyomrából 4 darab, több rétegű, összesen 84 grammnyi kapszula került elő. A kapszulákban lévő fehér por a tesztre pozitívan reagált mint kokain, amit a kirendelt szakértő véleménye is megerősített - közölte a VPOP.

A férfi gyomrában talált kábítószer piaci értéke körülbelül másfél millió forint. A VPOP lefoglalta a kokaint, őrizetbe vette a nigériai férfit, és eljárást indított kábítószerrel visszaélés miatt. Azóta a feltételezett csempészt előzetes letartóztatásba helyezték.