Egy este folyamán háromszor is egymásnak esett két, többnyire kamaszokból álló miskolci banda. Az egész azzal kezdődött, hogy egy gyalogos csoport beszólt az autóval közlekedő másik csapat lánytagjának. A szóváltásból verekedés, rablás és Molotov-koktél-dobálás lett.

Miskolc szélén, a Mélyvölgy nevű városrész Árok utcájában ugrott egymásnak két kamaszbanda néhány nappal ezelőtt. Az egyik társaság éppen hazafelé tartott a hajnali órákban az előző nap 30 ezer forintért vásárolt fehér Fiattal, amikor egy másik társaság egyik tagja beszólt a kocsiban ülő lánynak - írja a Borsod Online egy szemtanúra hivatkozva.

A társaság megállt, kiszálltak a kocsiból, és megverték a pimaszkodókat. Ezenkívül 3 ezer forintot és egy 5 ezer forintos mobiltelefont is elvettek tőlük - közölte az [origo]-val Dobi Tamás főhadnagy, a borsodi rendőrség szóvivője.

A helybenhagyott kötözködők nem hagyták annyiben, nem sokkal később a becenévről ismert támadóik házához mentek. Az erőviszonyok idő közben nem változtak, vagyis ismét az autós banda tagjai verték meg a gyalogos csapat tagjait. Előbbieket annyira felhúzhatta a támadás, hogy immár egy Molotov-koktéllal felszerelkezve visszatértek az Árok utcába, de a dobást elvétették. Dobi Tamás szerint "csak a fű égett meg az udvaron, ezért közveszély okozása fel sem merült".

A miskolci rendőrök két 17 éves kamaszt és egy 21 éves fiatalembert őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyezték őket, de a főhadnagy szerint tovább nyomoznak csoportos rablás miatt. Dobi szerint vélelmezhető, hogy egy korábbi sérelem áll a konfliktus hátterében.

Bár az összetűzést nem az autós banda kezdeményezte, mégis ők jártak rosszabbul, és nem csak azért, mert az ő tagjaikat vették őrizetbe. A Borsod Online szerint a papírok nélküli, frissen vásárolt Fiatjuk miatt találták meg őket, mert az bedöglött még hajnalban. A fiatalok benzint tankoltak a dízelautóba.