Mégis ingyen lesz a pneumococcus elleni védőoltás kétéves kor alatt

Vágólapra másolva!
A kormány szerdai döntése értelmében minden két éven aluli gyereknek ingyen jár a pneumococcus elleni védőoltás, amennyiben a szülők ezt kérik.
Vágólapra másolva!

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán bejelentette: a kormány úgy döntőtt, hogy minden két éven aluli gyereknek ingyen jár a pneumococcus elleni védőoltás, ha a szülők ezt kérik. Az ehhez szükséges több mint kétmilliárd forintot a kormány biztosítja.

Ez az ötödik verzió az idén a pneumococcus elleni védőoltással kapcsolatban. Legutóbb augusztus végén adott ki egy közleményt az Egészségügyi Minisztérium az oltással kapcsolatban, ami még arról szólt, hogy csak az egy éven aluli gyerekeknek jár ingyen az oltás. A kormányszóvivő a bizonytalankodást azzal indokolta, hogy az eredetileg elkülönített kétmilliárdos keretből nem futotta volna minden két év alatti gyereknek az oltásra. Daróczi azt mondta: a kormány az Egészségügyi Minisztérium rendelkezésére bocsátotta a szükséges összeget erre az évre, jövőre pedig már a költségvetés tervezésekor számolni fognak ezzel a tétellel.

A védőoltás várhatóan a korábbi terveknek megfelelően 2010-től válik kötelezővé.