Rohadt csalamádét találtak a meggybefőttes üvegben

Vágólapra másolva!
Ismét lebukott egy korábban már megbüntetett szegedi savanyítóüzem - írja a Délmagyarország. Ezúttal moslékos rohadt csalamádét találtak a cég telephelyén a meggybefőttes üvegben.
Vágólapra másolva!

Harmadszor bukott le két év alatt a szegedi T. Gusztáv öttömösi illegális savanyítóüzeme - írta csütörtöki számában a Délmagyarország. Két éve például rohadó zöldséggel főzte össze a friss árut, majd becsomagolta eladásra. A megyei lap szerint most is hasonló állapotokat találtak a hatóságok.

Szerdán rajtaütöttek az élelmiszer-ellenőrök a szegedi Arany Delikát Plusz Kft. öttömösi telepén, amely többször lebukott már élelmiszer-hamisítással. Tíz élelmiszer-ellenőr, rendőr, munkaügyi és munkavédelmi felügyelő ellenőrizte a telephelyet. Miután a látogatás híre gyorsan terjedt, nem érték tetten a majorban dolgozókat, akik az ellenőrök érkezése előtt bezárták a telepet. Az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelet végül - a hétfőtől érvényes új törvény értelmében - feltörte a zárat és bementek a savanyítóba.

A Délmagyarország munkatársai a helyszínen azt látták, hogy egy- és ötliteres üvegekben hegyekben áll a savanyú paprika az udvaron. Mellette ezrével tornyosul a mosott és a vadonatúj befőttesüveg. A kerítés mentén német címkés szederbefőtt és lekvárnak látszó termékek sorakoztak, körülbelül harminc raklapon. De találtak rohadt csalamádét is meggybefőttes üvegben. A raklap mellé két moslékos gödröt ástak, feltehetően a lejárt és újra felfőzött készítmények levének. Egy gödör már tele volt - írja a Délmagyarország.