Vádemelést javasolnak a műtőkocsiról leesett beteg ügyében

Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslattal zárult le a rendőrség nyomozása annak az ötvenéves martfűi asszonynak az ügyében, aki tavaly ősszel leesett egy műtőkocsiről a szolnoki kórházban, fejsérülést szenvedett, és nem sokkal később meghalt. A rendőrség nem közölte, ki ellen javasolják a vádemelést.
Vágólapra másolva!

A rendőrség lezárta a nyomozást a szolnoki Hetényi kórház műtőkocsijáról leesett, később pedig meghalt beteg ügyében. Egy ember ellen vádemelést javasolnak az ügyészségnek - közölte Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Szabó nem közölte, ki ellen javasolnak vádemelést. A megyei főügyészség sajtószóvivője jövő hét keddre ígért tájékoztatást az ügyben, mivel a szeptember 4-én lezárult nyomozás rendőrségi anyaga tudomása szerint még nem érkezett meg hozzájuk.

Az ötvenéves martfűi asszony tavaly szeptember 27-én esett le a műtőkocsiről a szolnoki kórház központi műtőjének előkészítőhelyiségében. Fejsérülést szenvedett, ezután az intenzív osztályon ápolták, ahol október 5-én elhunyt.

A körülmények tisztázása érdekében a kórház akkori megbízott főigazgatója bejelentést tett a rendőrségnél. A vizsgálatot a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indította, és fokozott ügyészségi felügyelet mellett végezte. Többek között arra keresték a választ, hogy az eséskor szerzett sérülések közrejátszhattak-e a beteg halálában. A nyomozás határidejét többször meghosszabbították, amit azzal indokoltak, hogy egy embert gyanúsítottként hallgattak ki, és alaposan ellenőrizni kell a védekezését.

Az eset miatt munkahelyi fegyelmi eljárás is indult, amelyet az ügy lezárásáig felfüggesztettek.