Öregotthonból üzent az SZDSZ-nek Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Ami az államnak kiadás, az máshol gazdagodás - vette védelmébe a szociális kiadások szinten tartását Gyurcsány Ferenc egy nyugdíjasotthon megnyitóján. A kormányfő a kiadáscsökkentést követelő SZDSZ-nek üzent.
Vágólapra másolva!

A szociális kiadások és a fejlesztésére fordított állami kiadások szinten tartását vette védelmébe Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, amikor pénteken Parádon felavatta a Heves Megyei Önkormányzat új idősotthonát. "Akik azt mondják, hogy kiadást kell csökkenteni mindenen túl és mindenáron, azok azt mondják, hogy ne épüljön így Magyarország. (...) Mert minden egyes fillér és forint mögött, amit az állam elkölt, emberi történetek és sorsok vannak, (...) abból utak épülnek, abból iskolák működnek, abból idősotthonokat tartunk fönn" - fogalmazott a kormányfő.

"Ami az állam oldaláról kiadás, az itt ilyen otthon, az itt bevétel, az itt gazdagodás" - üzent Gyurcsány a jelentős kiadás- és adócsökkentést szorgalmazó SZDSZ-nek. A szabad demokraták többek között arra hivatkozva utasították el Gyurcsány augusztus 27-én nyilvánosságra hozott Megegyezés című programját, hogy nem tartalmaz radikális köztehercsökkentést, sőt adóemelésről is szó van benne.

Az SZDSZ és az MSZP képviselői csütörtökön egyeztettek a két párt közötti együttműködés lehetőségeiről. Az MSZP Gyurcsány programjához kérte az SZDSZ támogatását, és bár a szabad demokraták korábban azt mondták, tárgyalási alapnak sem tudják elfogadni Gyurcsány javaslatait, Fodor Gábor pártelnök azt mondtam, már látja a program erényeit is, és a jövő héten tartalmi kérdésekről folytatják a tárgyalásokat.