Gyújtogatás lehetett a szállodatűz oka

Vágólapra másolva!
A tűzoltók azt gyanítják, hogy gyújtogatás miatt égett le a keszthelyi Balaton Hotel felső szintje és teteje. A helyi tűzvizsgáló szerint minden egyéb lehetséges okot kizártak. A szálloda augusztus 25-én gyulladt ki, és a tüzet csak másnap hajnalra sikerült eloltani.
Vágólapra másolva!

Lehetséges, hogy gyújtoatás miatt égett le a keszthelyi Balaton Hotel tetőzete és második szintje - közölte a keszthelyi tűzoltóság tűzvizsgálója, Domján László. A tűzeset augusztus 25-én történt, a lángokat másnap hajnalra sikerült megfékeznie a helyszínen lévő 36 tűzoltónak. Személyi sérülés nem történt, de az 1200 négyzetméter alapterületű épület második szintje jelentősen károsodott, a tetőzet pedig teljesen leégett.

A tűzvizsgáló szerint vizsgálatuk a végéhez közeledik, ennek során "kizártak minden más keletkezési okot", így feltételezik, hogy gyújtogatás történt. A rendőrség és a bíróság feladata megállapítani, hogy szándékos vagy gondatlan cselekedet miatt lobbantak fel a lángok az évek óta használaton kívül álló Balaton-parti szállodában.

Az MTI helyszíni értesülései alapján már aznap éjszaka felmerült a gyújtogatás lehetősége, a lángok fellobbanása előtt ugyanis szemtanúk több fiatalt is láttak kiugrani az épület egyik ablakából. A rendőrség másnap megerősítette: előállítottak öt fiatalt, akik a tűz keletkezése előtt az épületben jártak, hogy tisztázzák a szerepüket.