Kiss Péter: Nincs szó Gráf József miniszterelnökségéről

2008.09.12. 7:19

Kiss Péter kancelláriaminiszter a Magyar Televízióban péntek reggel azt mondta: nincs napirenden, hogy Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kormányfő lehetne. A műsorvezető annak kapcsán vetette fel a kérdést Kissnek, hogy sajtóértesülés szerint az SZDSZ elnöke telefonon Gráfot ajánlotta az MSZP elnökségi tagjainak figyelmébe.

Nincs napirenden az, hogy Gráf József esélyes-e a miniszterelnöki posztra - jelentette ki Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában pénteken reggel.

Kiss Péter mindezt annak kapcsán mondta, hogy a műsorvezető megkérdezte, esélyes-e a miniszterelnöki posztra Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. A szocialista politikus azt mondta: "ha az a kérdés lenne most, hogy van egy üres miniszterelnöki poszt, és a szocialista pártot érné az a kihívás, hogy egy többséggel a háta mögött kell jelölni, (...) akkor ez a kérdés feltehető volna".
   
A műsorvezető rákérdezett arra a sajtóértesülésre is, hogy  Fodor Gábor a hétvégén állítólag végigtelefonálta az MSZP elnökségi tagjait, és Gráf József nevét ajánlotta a figyelmükbe. Kiss Péter megjegyezte: "akkor engem kihagyott"."Azt hiszem, ezzel nem érdemes foglalkozni" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK