Keserű szájízzel távozott a fővárosi önkormányzat és a BKV tárgyalódelegációja a cég finanszírozási kérdéseiről a kormányzattal folytatott egyeztetésről - értesült a Népszava.

A napilap szombati számának írása szerint a megbeszélésen Kocsis István, a BKV új vezérigazgatója, valamint Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek megismételték: a közlekedési rendszer újragondolása fontos lépés, de ettől még sem a BKV, sem a tulajdonos főváros nem tudja önerőből megoldani a társaság pénzügyi gondjait, ehhez szükség van az államra.

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkár a lapnak elmondta: "egészségtelen" a BKV finanszírozási szerkezete, és folytatják a tárgyalásokat. Ugyanakkor világossá tette: az alkuban ő az államháztartás egésze, illetve a konvergenciaprogram egyensúlyáért felel. Nem zárta ki, hogy késő ősszel az állam is lát talán lehetőséget némi segítségre, de ehhez a BKV-nak is le kellene faragnia valamennyit saját költségvetéséből, s a fővárosnak is áldozatot kellene hoznia.