A BKV-pénzekben kutakodna a Főpolgármesteri Kabinet

2008.09.16. 20:09

Részletesebb előterjesztést kell készítenie a BKV vezetésének az elmúlt három év tanácsadói szerződéseiről a Főpolgármesteri Kabinet részére. A most benyújtott összegzés hiányos, sőt helyenként olvashatatlan. A múlt év eleje és ez év márciusa között a tanácsadói szerződések összértéke 3 milliárd forint körüli volt a BKV-nál.

Részletesebb, kidolgozottabb, egyértelműbb és olvashatóbb előterjesztést kell készítenie a BKV vezetésének az elmúlt három év tanácsadói szerződéseiről a Főpolgármesteri Kabinet részére - tudta meg az MTI a testület kedd délutáni ülésének résztvevőitől. Szerintük a városvezetés konkrétumokat tartalmazó kiegészítéseket igényelt az anyag kapcsán, amely jelenlegi formájában jórészt csak neveket tartalmazott, sok esetben azokat is alig olvashatóan.

A tanácsadói szerződésekről áprilisra kért tájékoztatást a Fővárosi Közgyűlés. A kabinet elé most benyújtott, összegzés nélküli tájékoztatóban a szerződés tárgyaként többnyire csak annyi szerepelt, hogy tanácsadói, szakértői tevékenység.

A BKV 2006-ban 350 millió forintot fizetett ki tanácsadásra. A múlt év eleje és ez év márciusa között a tanácsadói szerződések összértéke 3 milliárd forint körüli volt. Ténylegesen ennél jóval kevesebbet, tavaly 600 millió körüli, az idén márciusig pedig 200 millió forint körüli összeget fizettek ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK