Csütörtökön újra találkozik Orbán és Fodor

Vágólapra másolva!
Csütörtökön találkozik Fodor Gábor, a szabad demokraták elnöke Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével - írja a Népszabdság. A két politikus utoljára júniusban egyeztetett egymással.
Vágólapra másolva!

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön találkozik Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével - írja a Népszabadság. A lap szerint a delegációnak nem lesz tagja Kóka János frakcióvezető. Az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetések a jövő hét kedden folytatódnak.

Fodor a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerdán az egyeztetésről azt mondta: arról fognak tárgyalni, hogy ha a kormány cselekvési programja nem elfogadható, akkor mi az a kiút, ami mellé oda lehet állítani egy programot és egy kormányt, milyen tartalmi elemeket kell az asztalra tenni. Példaként említette a gazdaság-, a szociál- és a foglalkoztatáspolitikát, valamint a nyugdíjat, amelyekről az SZDSZ-nek van programja.

Orbán és Fodor már júniusban is egyeztetett egymással. A találkozó annak része volt, hogy Fodor valamennyi parlamenti párt vezetőjével találkozott. Orbán akkor azt mondta: ígéretes, hogy az SZDSZ-t egy olyan politikus vezeti, aki nem vett részt - a fogalmazása szerint - össznépi hazugságkampányban 2006-ban. A két pártelnök az ország helyzetét nagyjából azonosan értékelte, a továbblépést egészen másként képzelte el: Orbán előrehozott választásról beszélt, Fodor cselekvőképes kormányról.