Hetekig állt egy ló Szeged egyik sugárútján

Vágólapra másolva!
Három hétig állt kikötve egy ló a szegedi Kálvária sugárúton, egy bolt mellé kikötve - írta a Délmagyar című megyei lap. Gazdái tanyáról költöztek a városba, és nem tudták hová tenni az állatot. A környéken lakók végül értesítették az ebrendészeti telepet, majd sikerült a lovat bértartásban egy istállóban elhelyezni.
Vágólapra másolva!

A szegedi Kálvária sugárút környékén élők vették észre, hogy kikötöttek egy lovat a Plus Áruház mellé, majd otthagyták - írja a Délmagyarország. Értesítették az ebrendészeti telepet, amelynek munkatársa rendszeresen a helyszínre ment, míg össze nem találkozott a ló gazdáival, akik rendszeresen jártak az áruházhoz ellátni a lovat.

Kiderült, hogy egy Balástyához közeli tanyán élt a fiatal pár 10 éves, vemhes lovukkal, de mivel rendszeresen kirabolták őket, a lány szüleinek szegedi lakásába költözött. Mivel a lovat nem tudták hová tenni, kikötötték az áruház mellett, mert szerintük ott jó a fű. Három hétig állt ott a ló, gazdái naponta etették-itatták.

Mivel a ló elkerítetlen területen állt, sem a ló, sem a járókelők nem voltak biztonságban - írja a lap. Végül a pár talált Algyőn egy istállót, ahol befogadták a lovat, jelenleg is ott van bértartásban. Mivel a ló nem tűri a bezártságot, gazdája ellovagolt rajta Algyőig, amihez az ebrendészeti telep munkatársa biztosított neki autós felvezetést. A pár jelenleg olyan házat keres, ahol a ló számára istálló is van.