Legálisan jöhetnek a tibetiek az országba

Vágólapra másolva!
Hétfőtől lép életbe az a módosított kormányrendelet, ami lehetővé teszi, hogy az India által kiadott személyazonosító igazolvánnyal is Magyarországra jöhessenek a tibetiek. Tavaly december óta csak kerülőúton juthattak be, mivel ezt a dokumentumot nem fogadta el Magyarország.
Vágólapra másolva!

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, és hétfőn lép hatályba a harmadik országbeli állampolgárok részére kiállított, magyarországi beutazás céljából elismert okmányok meghatározásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely lehetővé teszi, hogy a tibetiek újra az India által kiállított személyazonosító igazolványukkal jöhessenek Magyarországra.

A tavaly decemberi kormányrendeletből ennek az okmánynak a felsorolása kimaradt, így közel egy évig csak kerülőúton, külön vízumkérelemmel juthattak be az országba a tibetiek. A kormányrendeletre hivatkozva kiutasítottak az országból egy hat éve törvényesen itt tartózkodó tibeti férfit, aki érvényes munkavállalói engedéllyel is rendelkezett.

Szeptember elején az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jelezte, hogy a későbbiekben a kormányrendeletben szereplő felsorolást kiegészítik a tibetiek okmányával is.