Elromlott repülőgép miatt késik Sólyom Ecuadorból

Vágólapra másolva!
Amszterdamban ragadt és kilenc órát vesztegel Sólyom László államfő, aki Ecuadorba szeretett volna eljutni, de meghibásodott a repülőgép. A köztársasági elnök végül az amszterdami reptér melletti hotelben aludt. A KLM bocsánatot kért Sólyom Lászlótól.
Vágólapra másolva!

Repülőgépe meghibásodása miatt Amszterdamban ragadt csütörtök éjjel Sólyom László magyar köztársasági elnök, így késik ecuadori látogatása, és kérdésessé vált az eredetileg péntekre tervezett quitói államfői találkozó.

A magyar köztársasági elnök Amszterdamon keresztül, a KLM menetrend szerinti quitói járatával érkezett volna helyi idő szerint a reggeli órákban a latin-amerikai fővárosba. A KL 753 számú quitói járat a tervek szerint csütörtökön éjjel 23 óra 35 perckor indult volna a Schiphol nemzetközi repülőtérről, de a holland légitársaság technikai okok miatt csak kilenc órás késéssel tudja csak indítani gépét.

Egyes információk szerint a hermetizáció problémáit észleltek a KLM gépénél, ezért kényszerültek későbbre kitűzni az indulást. Sólyom László és kísérte így az éjszakát Amszterdamban, a repülőtér közelében fekvő egyik szállodában töltötte, és várhatóan pénteken a délutáni órákban - közép-európai idő szerint éjfél tájban - érkezik meg Quitóba. A KLM bocsánatot kért a köztársasági elnöktől.

A magyar köztársasági elnök a tervek szerint szombat este érkezik Chilébe, latin-amerikai körútja második állomására. Sólyom László Peruban fejezi be három országot érintő körútját a jövő hét végén.