Beperli Dávid Ibolyát a hírbe hozott Stumpf

Vágólapra másolva!
Pert indít Dávid Ibolya MDF-elnök ellen Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf úgy gondolja, hogy a pártelnök megsértette személyiségi jogait, amikor összefüggésbe hozta őt az MDF elnökválasztása körül kialakult megfigyelési botránnyal.
Vágólapra másolva!

Kedden egyeztet ügyvédjével, majd még a héten beadja a jogi keresetet Dávid Ibolya ellen Stumpf István politológus. A Századvég Alapítvány elnöke az [origo]-nak hétfőn elmondta, hogy személyiségi jogi pert indít, de gondolkodik azon is, hogy rágalmazásért kérjen jogi elégtételt a bíróságon. Stumpf az után szánta el magát a lépésre, hogy az MDF elnöke kapcsolatba hozta őt a párt körül kipattant megfigyelési botránnyal.

A megfigyelési ügy alapját képező hangfelvételen elhangzik, hogy az MDF vezetőségét egyesek le akarják cserélni, és állítólag "a Stumpfék állnak mögötte, ők pénzelik a váltást". Bár a felvételen nem Dávid Ibolya beszél, Stumpf mégis őt fogja perelni, mert - mint az [origo]-nak fogalmazott - a pártelnök hozta őt összefüggésbe mindenféle alvilági szervezetekkel a nyilatkozataiban.

Kérdésünkre, hogy mégis miért hangozhatott el a neve a felvételen, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere azt mondta, nem szeretne találgatni, de ismét határozottan tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz. "A sajtóból értesültem róla, hogy Almássy Kornél egyáltalán elindul az MDF elnöki címéért" - mondta, hozzátéve, hogy sosem tartotta esélyesnek Almássyt Dávid Ibolyával szemben.

Vasárnap a titkos adatgyűjtéssel összefüggésbe hozott cég, az UD Zrt. jogi képviselője is bejelentette, hogy büntetőeljárásokat és kártérítési pereket indítanak. A cég azokat a médiumokat perli, amelyek szerinte megpróbálták lejáratni és politikusok megfigyelésével összefüggésbe hozni az UD Zrt-t, amelynek egyik tulajdonosa, Tóth János beszélt a Dávid Ibolya által bemutatott hangfelvételen. Tóth többek között azt mondta, "kaptam (...) egy munkát, ami elég érdekes (...). A Tombor azt szeretné, dolgoznánk az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnénk rá terhelőket...".