Önmagát rabolta el egy székesfehérvári tinilány

Vágólapra másolva!
Nem akart iskolába menni, ezért bejelentette a rendőrségen saját elrablását egy székesfehérvári tinilány. A lány kikötözte magát egy fához, majd onnan hívta a rendőröket. Később bevallotta, hogy csak kitalálta az elrablásáról szóló történetet. Hatóság félrevezetése miatt indul ellene eljárás.
Vágólapra másolva!

Egy 14 éves lány hétfő délután felhívta a rendőrség ügyeletét, és elmesélte, hogy előző este ismeretlenek betuszkolták egy sötét autóba, bekötötték a szemét, egy erdős részre vitték, ahol fához kötözték, és otthagyták - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, R. Szabó Ágnes.

Bár a lány meglehetősen ellentmondásos válaszokat adott a kérdésekre, a járőrök egy csoportja rövidesen megtalálta. A palotavárosi halastavaknál egy fához kötözve, törökülésben kuporgott, a mobiltelefonját szorongatva - tette hozzá a szóvivő.

A járőrök mentőt hívtak hozzá. A kórházban megfigyelés alatt tartották zaklatottsága és kimerültsége miatt. A nyomozók azonban meg voltak róla győződve, hogy több dolog sántít a lány történetében.

A kamasz később bevallotta, hogy csak kitalálta az elrablást, mert nem volt kedve iskolába menni. Az előző éjszakát valójában - a szülők tudtával - egy barátjánál töltötte, és reggel ment a palotavárosi tavakhoz. Ott egy talált bőrszíj segítségével fához kötözte magát, és ezután telefonált a rendőrségre.

Az eljárást megszüntették, mivel valótlan volt a bejelentés, és nem történt bűncselekmény. Viszont hatóság félrevezetésének gyanúja miatt a rendőrség az ügyészségi nyomozóhivatalnak megküldte az iratokat, a további eljárást ott folytatják le - mondta a szóvivő.