Fejpénzzel keresteti a rendőrség a szombati rendbontókat

Vágólapra másolva!
Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség azok számára, akik segítenek kézre keríteni a szombati zavargások résztvevőit. A rendőrség öt gyanúsított fényképét közzétette a honlapján.
Vágólapra másolva!

Személyenként egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak érdekében, hogy felkutassák azokat, akik részt vettek a szeptember 20-i Szabadság téren történt rendbontásokban - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség öt gyanúsított képét tette közzé a honlapján. Közülük egy férfi személyazonosságát már megállapították, aki részt vett a 2008. július 5-én megrendezett melegfelvonuláson történt rendzavarásban is. Ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A BRFK azt kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, velük kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

A szombati rendbontás akkor kezdődött, amikor a kormányfő kezdeményezésére a társadalmi kirekesztés ellen létrehozott Magyar Demokratikus Charta és a cigányszervezetek demonstrációja ellen tiltakozó radikális csoportok a Hősök terei rendezvényükről a Szabadság térre értek. A radikálisok egy része macskaköveket, Molotov-koktélokat, égő anyagokat és cipőket dobált a szovjet hősi emlékmű, illetve az azt védő rendőrök felé.