Fegyverrel támadtak idősek házaira Hevesben

Vágólapra másolva!
Négy, főleg idősek lakta családi házat támadtak meg ismeretlenek lőfegyverrel és Molotov-koktéllal a Heves-megyei Tarnabodon. Személyi sérülés nem történt, egy épület lakhatatlanná vált.
Vágólapra másolva!

Lövéseket adtak le, illetve Molotov-koktélokat hajítottak családi házakra ismeretlenek hétfőn hajnalban a Heves megyei Tarnabodon - közölte a rendőrség. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint személyi sérülés nem történt.

Pető Zoltán, a település polgármestere azt mondta, a támadás - amelynek okát egyelőre nem tudják - négy házat érintett. A polgármester értetlenül áll a történtek előtt, hiszen az egyik házban több idős asszony, a másik kettőben pedig egy leszázalékolt házaspár és egy fiával élő idős asszony laknak. Valamennyien rossz anyagi körülmények között élnek, ám a polgármester kizárja hogy uzsoraügy állna a háttérben.

Szerinte a négy megtámadott ház közül az egyikben, egy 80 éves néni által lakott épületben keletkezett olyan kár, amelynek nyomán a ház lakhatatlanná vált. Az asszony az önkormányzat segítségét kérte a kár helyreállításához.

A támadók lőfegyverből adták le a lövéseket. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor két helybelit előállítottak, a rendőrség szerint ők gyanúsíthatóak a támadásokkal. A megtámadott épületek ugyanabban az utcában állnak.

Tarnabod az első falu volt az országban, amely részt vett a szociális tárca és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat befogadó falu programjában, a hajléktalanok letelepedésének segítésében. A polgármester hangsúlyozta, a megtámadottak egyike sem befogadott, mindannyian tősgyökeres tarnabodiak.

Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: tudomása szerint a Molotov-koktélos támadás nyomán egy épületben tűz keletkezett. Meggyulladt egy ablakkeret, illetve egy szőnyeg. A lángokat a lakók megfékezték, így a kiérkező tűzoltóknak csupán a parazsat kellett eloltaniuk.