Bankautomatákba szánt pénzeket loptak vagyonvédelmi dolgozók

Vágólapra másolva!
Bankautomatákba szánt pénzösszegeket loptak rendszeresen egy vagyonvédelmi cég alkalmazottai Baranyában. A kár elérheti a százmillió forintot. Két férfi előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.
Vágólapra másolva!

Bankautomatákba szánt pénzösszegeket csapoltak meg rendszeresen egy vagyonvédelmi cég alkalmazottai Baranyában. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megerősítette, hogy a kár elérheti a százmillió forintot.

A vállalat alkalmazottai közül a rendőrség pénteken két férfit őrizetbe vett, őket sikkasztás gyanújával kihallgatták, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A lehetséges tettestársak kézre kerítéséért, a bűncselekmény részleteinek tisztázásáért folyik a nyomozás.

A gyanú szerint az országosan ismert és bankautomaták pénzfeltöltésével is foglalkozó biztonságtechnikai társaság dolgozói hosszú ideje rendszeresen vettek el kisebb-nagyobb összegeket a berendezésekbe szánt bankjegyekből. Erre a cég belső vizsgálata derített fényt, a vállalatvezetők a rendőrséghez fordultak.

A sikkasztók nem a bankokat, hanem saját munkaadójukat károsították meg, a bankautomatákba szánt pénzért ugyanis az tartozik felelősséggel.