13 évet kapott a barátnőjét megölő börtönőr

Vágólapra másolva!
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt szegedi börtönőrt, akit barátnője megölésével vádoltak. A 28 éves férfi harmincnégyszer szúrta meg áldozatát egy nagy konyhakéssel, a sérülések közül tizenhárom önmagában is halálos lett volna.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélt barátnője megöléséért egy volt szegedi börtönőrt kedden első fokon a Csongrád Megyei Bíróság. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében mondta ki bűnösnek a 28 éves férfit, aki 2003 októberétől dolgozott a büntetés-végrehajtásnál, törzsőrmesteri rangban.

A Szegedi Fegyház és Börtönben körletfelügyelői beosztásban dolgozó F. Roland az ítélet szerint 2007. augusztus 6-án elment barátnőjéhez, akivel 2002-ben ismerkedett meg, és 2004 vége óta élt együtt, de egy hónappal korábban elköltözött tőle. A lány lakásában vacsorát készített, beszélgettek. A férfi azt gyanította, hogy a lány kapcsolatot létesített egy szomszéd lépcsőházban élő közös barátjukkal, ám ezt mindkét érintett tagadta.

Az étkezés után a vádlott a konyhában magához vett egy 16 centiméteres konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincnégyszer megszúrta és megvágta őt. A sérülések érintették az áldozat szívét, a tüdejét, a nyakát, azok közül tizenhárom önmagában is halálos lett volna. A férfi letakarta a holtestet és távozott a lakásból.

A vádlottat augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a menekülés során többször öngyilkosságot kísérelt meg. A márciusban kezdődött per során a férfi bűnösnek vallotta magát. Mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

Joó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, a vádlottat megvizsgáló elmeszakértők egyetértettek abban, hogy a férfinél megállapítható személyiségzavar, illetve hogy a gyilkosság elkövetésekor enyhén korlátozott volt. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.