Az ügyészség nyomoz Dávid Ibolya informátora után

Az ügyészség keresi, hogy kitől kaphatta Dávid Ibolya az adatgyűjtési botrányt kirobbantó hangfelvételt. A nyomozás az UD Zrt. feljelentésére indult - írja a Magyar Nemzet.

Jelentős érdeksérelmet okozó magántitok jogosulatlan megismerésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség az MDF elnökválasztása körül kirobbant megfigyelési ügyben - olvasható a Magyar Nemzetben. Az ügyészek az UD Zrt. feljelentése alapján azt keresik, hogy ki készítette és juttatta el Dávid Ibolyához a cég egyik vezetője és Csányi Sándor OTP-elnök telefonbeszélgetésének felvételét, amelyen Dávid Ibolyáról való adatgyűjtésről beszélnek.

A lap információi szerint az ügyben azért a nyomozó ügyészség jár el, mert valószínű, hogy a lehallgatást a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat végezte, ilyen esetben pedig az ügyet nem viheti a rendőrség.

A hangfelvételt Dávid Ibolya a párt elnökválasztása előtt kihívója, Almássy Kornél ellen használta fel, hogy megmutassa, a politikus tisztességtelen eszközökkel akarja őt eltávolítani az MDF éléről. A pártelnök szerint a felvétel egy feladó nélküli borítékban, postán érkezett hozzá.

A felvétellel kapcsolatban egyébként Dávid Ibolya is feljelentést tett, mivel a rajta hallható beszélgetés szerint egyesek adatokat akarnak róla gyűjteni. Az ügyészség ezt a feljelentést elutasította.

KAPCSOLÓDÓ CIKK