Folytatódhat az M6-os alagútjainak építése

Vágólapra másolva!
Szigorúbb előírásokat kell ezentúl betartania a kivitelezőnek az M6/M60-as autópálya alagútjainak további építések közben. A bányakapitányság ellenőrzi majd az új szabályok betartását, amelyektől a biztonság növelését várják.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Bányakapitányság szigorításokkal hozzájárult az M6/M60-as autópálya alagútjainak tovább építéséhez Szekszárd és Bóly között. A szakértői jelentés figyelembe vételével hozott előírások a biztonságot növelését szolgálják - mondta Kereki Ferenc bányakapitány.

Az egyik előírás az, hogy az építkezés sebességét az határozza meg, hogyan viszonyul egymáshoz a beton és a környező talaj szilárdsága. További feltétel, hogy a párhuzamosan futó alagutak fejtése közben az egyiknek jóval meg kell előznie a másikat. A bányakapitányság abban is szigorít, hogy bármilyen eltérést a kivitelezésben csak a tervező jóváhagyásával lehet megtenni.

Kereki elmondta, hogy a bányakapitányság fogja ellenőrizni, hogy a kivitelező betartja-e ezeket az előírásokat. Arról, hogy a Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt. és a Mecsek Construction Group mikor folytathatja az alagutak építését, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) fog dönteni. Az épülő autópálya "A" jelű alagútja július 24-én omlott be. Az átjárók építését ezután a bányakapitányság, majd az NKH is leállította.