Visszautasította Szilvásy az SZDSZ-es házalós megjegyzését

Vágólapra másolva!
Visszautasította szerdai közleményében Szilvásy György titkosszolgálati miniszter, hogy a megfigyelési ügy bizonyítékaival házalt volna. Hétfőn ugyanis a szabad demokrata Gulyás József fogalmazott így parlamenti felszólalásában. Az MSZP-s Török Zsolt viszont azt közölte: vagy tegyen valóban feljelentést - ígéretéhez híven - a Fidesz a képviselőik lehallgatása miatt, vagy kérjen bocsánatot.
Vágólapra másolva!

Valótlanságnak nevezete Szilvásy György polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, hogy a megfigyelési ügy bizonyítékaival bárhol és bárkinél házalt volna. "A valóság az, hogy törvényi kötelezettségemnek eleget téve a szolgálatok ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival ismertettem az ügyet, - az ülésen Gulyás képviselő úr is jelen volt - és e bizottság kifejezett kérésére bocsátotta az NBH e testület minden tagja rendelkezésére a szóban forgó dokumentumokat" - közölte Szilvásy.

A miniszter arra reagált közleményében, hogy az SZDSZ-es Gulyás József még hétfőn parlamenti felszólalásában arra kereste a választ, hogy Szilvásy György milyen minőségben vesz részt a nyomozásban, kapja kézhez a konkrét adatokat, bizonyítékokat, és miért kell ezekkel az információkkal "házalni, szóróanyag módjára terjeszteni" a nyomozás mostani szakaszában.

Várja a feljelentést az MSZP

Szintén szerdán Török Zsolt szocialista képviselő azt közölte: az MSZP három napot ad a Fidesznek arra, hogy az ellenzéki párt - ígéretéhez híven - feljelentést tegyen az adatgyűjtési ügyben, amiért a képviselőit lehallgatták. Török azt kérdezte Demetertől, hogy felkérték-e az adatgyűjtési botrányba keveredett céget Heves megyei vagy egri politikusok lehallgatására, mire az ellenzéki politikus fel

Ha a Fidesz három nap alatt nem tesz feljelentést, akkor kérjen bocsánatot a megvádolt hatóságoktól - mondta Török, aki emlékeztetett arra, hogy a Fidesz részéről többször elhangzott: feljelentéssel fognak élni, amiért országgyűlési képviselőket hallgattak le. "Mind a mai napig nem érkezett feljelentés az ügyben, hogy bárki lehallgatta volna az országgyűlési képviselőket" - tette hozzá az MSZP-s képviselő, aki szerint az ellenzéki párt azért nem indít pert, mert tudja, egyértelmű bizonyítékok vannak állításaik cáfolatára.

A Fidesz hétfőn feljelentést tett a legfőbb ügyésznél Szilvásy György ellen hivatali hatalommal való visszaélés, valamint hivatalos személy által elkövetett jogosulatlan adatkezelés miatt, így Szilvásy Györgynek és Török Zsoltnak együtt kell felelnie a bíróság előtt a képtelen rágalmakért és fideszes képviselők hazug lejáratásáért - reagált a szocialista képviselő közleményére Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.