Két évet kapott a sört megmérgező férfi

Vágólapra másolva!
Növényvédőszerrel próbálta megmérgezni ismerőség egy idős férfi, akit ezért két év felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság. A férfi annak köszönheti az életét, hogy a kocsma pultosa észrevette, amikor a vádlott beleöntötte a mérget a sörbe.
Vágólapra másolva!

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtökön emberölés kísérlete miatt a Pécsi Ítélőtábla azt a 74 éves férfit, aki 2006-ban sörbe kevert vegyszerrel próbálta megmérgezni egyik barátját. A férfire kiszabott börtönbüntetést négy év próbaidőre felfüggesztették. Az idős férfi korábban a bíróságon azt mondta, viccből követte el tettét.

Az ítélet indoklása szerint az idős hásságyi férfi délutánonként rendszeresen ellátogatott a házához közeli italboltba, ott vendégekkel beszélgetett, sakkozott. A másik nyugdíjas férfi szintén gyakran megfordult az italboltban, ahol sakkoztak is egymással. Később ritkábban találkoztak, de a viszonyuk kiegyensúlyozott maradt.

A 74 éves vádlott 2006. júliusában elhatározta, hogy vegyszert rak ismerőse italába. Értett a növényvédő szerekhez, ezért tisztában volt a méreg hatásával. Az italboltban beleöntötte a sörbe a növényvédő szert, amit a másik férfi annak ellenére megivott, hogy furcsa ízűnek, kesernyésnek és kellemetlen szagúnak találta. Röviddel azt követően rosszul lett. Tünetei csak másnap reggelre mérséklődtek, orvoshoz azonban nem fordult.

Pár nappal később a vádlott újra megpróbálta megmérgezni ismerősét, azonban szokatlan viselkedésére felfigyelt a csapos, és látta, amint a vádlott társa italába a zsebéből elővett kisméretű üvegből mérget tölt. Mivel a méreg egy része kifolyt, és abból a vádlott kezére is került, végül maga kiöntötte az üveg tartalmát, megmosta a kezét, majd hazament. Még aznap újra megpróbált mérget tenni egy üveg sörbe, azonba a kocsmáros ezt megint észrevette, és kicserélte az üveget. Ekkor szólt a másik férfinek, aki feljelentést tett a rendőrségen.