Felvonulók, maratoni futók, állatvédők lassítják a pesti közlekedést

Vágólapra másolva!
Szombaton a kirekesztés és az erőszak, vasárnap a mellrák ellen, illetve az állatok jogaiért tartanak felvonulásokat, sétát a fővárosban. Lesz egy maratoni futóverseny is ami miatt ugyancsak több utat lezárnak. Növeli a torlódást egy nagy kutyakiállítás a HUNGEXPO-n.
Vágólapra másolva!

A fővárosban szombat délelőtt már hatalmas dugók alakultak ki több helyütt csak araszolva haladt a kocsisor: a Baross utcában, a Kálvin tér környékén és az Erzsébet, valamit a József körúton és a Kerepesi úton volt torlódás. A dugóhoz hozzájárul, hogy a HUNGEXPO-n kutyakiállítást rendeznek, a Lágymányosi hidat pedig mossák.

Szombat délután a Tarka Magyar! Az Összefogás az Erőszak Ellen mozgalom felvonulása négy órakor indul az Erzsébet térről. A rendőrség az Andrássy útra becsatlakozó mellékutcákat fémkordonokkal, a szervizutat pedig szalaggal zárták el a forgalom elől. A felvonulás idejére az Andrássy úton semmilyen közúti forgalmat nem engedélyeznek, a korlátozás a BKV járatait is érinti. A demonstrációra érkezők csak az Erzsébet téren csatlakozhatnak a rendezvényhez.

Vasárnap nemzetközi maratoni futóverseny miatt lesznek közlekedési korlátozások Budapesten: a verseny délelőtt 10 órakor a Hősök teréről indul, és a futók érintik egyebek közt az Andrássy utat, a rakpartokat, a Petőfi, a Margit és az Árpád hidat, a Váci út-Lehel utca-Dózsa György út útvonalat. Az Oktogonnál 20 percig korlátozzák majd emiatt a forgalmat, a Nyugati téren a felüljárón futnak, így a Váci út külső szakasza a Ferdinánd hídon át közelíthető meg. A Koós Károly sétány 6-16 óráig lesz lezárva.

Ugyancsak vasárnap az állatok világnapja alkalmából felvonulást tart a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség. A menet reggel 10 órakor indul a Bazilika melletti parkolóból, a résztvevők az Andrássy úton végighaladva a Hősök teréig vonulnak. Az esemény kapcsán várható lezárásokról a Fővinform nem tudott beszámolni.

Ugyancsak vasárnap rendezik a Rózsaszínű Egészségnap és Séta a Mellrák Ellen elnevezésű programot. A rendezvény már reggel 10 órakor megkezdődik a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában felállított szabadtéri színpadon és a résztvevők 20 óra után sétálnak a Lánchídon. A rendezvény miatt délután hat és este kilenc óra között teljesen lezárják a Roosevelt teret, a Lánchidat és a Clark Ádám teret.