Melamin tartalmú kávéfehérítőt találtak Gyálon

Vágólapra másolva!
Több mint 5 tonna kávéfehérítőben találtak a megengedett határértéknél nagyobb mennyiségű melamint egy gyáli raktárban szombaton. A termék kereskedelmi forgalomba nem került.
Vágólapra másolva!

Határérték feletti melamint regisztráltak egy önellenőrzés során benyújtott kávéfehérítő mintában - közölte Süth Miklós országos főállatorvos szombaton. A Bangkokból származó, 5 grammos tasakokban kiszerelt áru kereskedelmi forgalomba még nem került.

Süth Miklós hozzátette: amennyiben a hatósági mintavétel is igazolja a határérték feletti melamin jelenlétét, a raktáron lévő, 5,5 tonna mennyiségű árut megsemmisítik.

A tej és tejtermékekben, így a tejporban is kilogrammonként 2,5 milligramm melamin engedélyezett - mondta. A megvizsgált kávéfehérítőben, a Nestlé Coffee Mate termékében a határértéket némileg meghaladó mennyiséget, kilogrammonként 2,7 milligrammot mutattak ki a vizsgálatok, így a termék nem hozható forgalomba.

Az országos főállatorvos közölte: a melaminnal szennyezett terméket Gyálon, az ipartelepen találták a biztonsági ellenőrök.