Orbán: Csányi lehetett a megfigyelési ügy célpontja

Vágólapra másolva!
Az MTI-nek nyilatkozó fideszes politikusok szerint Orbán Viktor a párt hétfői frakcióülésén azt mondta: Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója lehetett a megfigyelési ügy célpontja. Orbán arról is beszélt, hogy az adatgyűjtési ügy mögött oroszok állhatnak.
Vágólapra másolva!

Az adatgyűjtési ügy volt az egyik témája a Fidesz hétfői frakcióülésének - írta a távirati iroda. Orbán Viktor pártelnök a frakcióülésen azt mondta, hogy az ügy valódi célpontja Csányi Sándor OTP-vezérigazgató lehetett.

Az MTI-nek nevük elhallgatását kérő fideszes frakciótagok azt mondták: Orbán szerint felvetődik a gyanú, hogy a megfigyelési ügy célpontja nem a Fidesz, hanem Csányi Sándor lehetett, akinek a Molban is érdekeltsége van.

A pártelnök arról is beszélt, hogy a megfigyelési ügy mögött az oroszok lehetnek, és utalt rá, hogy az OMW Mol-felvásárlási próbálkozásai mögött is az oroszokat sejtették.

Az MTI infomációi szerint az adatgyűjtési ügyről beszélt Szijjártó Péter szóvivő is, aki a téma kommunikációját értékelte. Többek között azt mondta, Szilvásy György titokminiszter "addig volt nyeregben", amíg a Fidesz nyilvánosságra nem hozta a kérdéses lehallgatott telefonbeszélgetéseket, azóta azonban védekezésre kényszerül.