Orbán: gyűjtöm a poloskákat

Vágólapra másolva!
Rendszeresen takarítják a biztonságiak Orbán Viktor irodáját, lakását, nyaralóját, az így talált "rovarokból" már "egész kis kollekciója" van a Fidesz elnökének - erről a politikus beszélt a Blikknek adott interjúban. Szerinte a kormány nem érti a pénzügyi válság miatt előállt helyzetet, Csányi Sándor OTP-vezért viszont dicsérte.
Vágólapra másolva!

Már egész gyűjteménye van Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a lehallgatására felszerelt, de megtalált berendezésekből - derül ki az interjúból, amit a Blikk készített Orbán Viktorral. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a Fidesz biztonsági igazgatója rendszeresen "takarít", vagyis ellenőrzi a lakásában, nyaralójában, irodájában, hogy nincsenek-e lehallgató szerkezetek. Hozzátette, a rendszerváltás idejét tanulta meg, hogy ha lehallgatják vagy követik, egy dolgot tehet: kineveti őket.

Orbán Viktor utalt arra, hogy a megfigyelési ügyben a célpont Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója volt, és ez téma volt a párt hétfői zárt frakcióülésén. "Egy zárt ülésen olyan feltételezések is elhangozhatnak, amelynek a nyilvánosság próbáját kiálló bizonyítéka még nincs" - tette hozzá a pártelnök, aki szerint a fideszes Kövér Lászlónak az a dolga, hogy a saját szakterületének szakértőivel tartsa a kapcsolatot, ezért találkozott Horváth Józseffel, a lehallgatási üggyel kapcsolatba hozott UD Zrt. vezetőjével.

A Fidesz elnöke a pénzügyi válsággal kapcsolatban azt mondta: ha ők lennének kormányon, akkor az első intézkedésük az adócsökkentés lenne, a Gyurcsány-kormány azonban szerinte nem érti a helyzetet. Szerinte az adók csökkentése mellett a bankrendszer és a pénzügyi szektor feletti ellenőrzés szigorítására, és a bankbetétek biztonságának garantálására is szükség lenne. Orbán hozzátette, napi kapcsolatban van több pénzintézet vezetőjével, akiknek rendszeresen kikéri a véleményét.